fbpx

Πρόσθήκη SSL στο site

Η Ιστοσελίδα business-it.gr αυξάνει την ασφάλεια και χρησιμοποιεί πλέον SSL Certificate.

Τι σημαίνει το ακρωνύμιο SSL;

SSL είναι τo ακρωνύμιο για τις λέξεις Secure Socket Layers. Αλλιώς γνωστό και ως Ηλεκτρονικό Πιστοποιητικό, το πρωτόκολλο SSL δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ της εκάστοτε ιστοσελίδας και του φυλλομετρητή (browser) του χρήστη. Τα SSL πιστοποιητικά εξασφαλίζουν την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων ανάμεσα στις δύο πλευρές, αποτρέποντας κακόβουλους χρήστες από την υποκλοπή δεδομένων.

Πώς λειτουργούν τα SSL;

Τα SSL εξυπηρετούν τις εξής δύο διαδικασίες:

  • Ασφαλή μεταφορά δεδομένων μεταξύ ενός εξυπηρετητή και ενός υπολογιστή.
  • Πιστοποίηση και ταυτοποίηση, βοηθώντας τον χρήστη να επιβεβαιώσει την ταυτότητα της ιστοσελίδας με την οποία συναλλάσσεται.

Πώς καταλαβαίνω ότι η σελίδα χρησιμοποιεί SSL;

Πάντα, όταν επισκεπτόμαστε μια ιστοσελίδα που χρησιμοποιεί SSL certificate, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία, που αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε υπό ασφαλή σύνδεση. Κάποια από αυτά είναι ένα μικρό εικονίδιο με λουκέτο, το πρόθεμα https που εμφανίζεται μπροστά από την διεύθυνση της ιστοσελίδας, καθώς και το σύμβολο της εταιρίας η οποία παρέχει το πιστοποιητικό και εγγυάται την ασφαλή ανταλλαγή δεδομένων αλλά και την ταυτότητα της ιστοσελίδας.

Γιατί χρειάζεσαι SSL;

  1. Ένα SSL πιστοποιητικό κρυπτογραφεί τις πληροφορίες που ανταλλάσσονται μεταξύ του site σου και των επισκεπτών σου, με αποτέλεσμα τη μέγιστη προστασία των προσωπικών δεδομένων, όπως οικονομικά στοιχεία, login, κτλ.
  2. Παράλληλα, ενισχύεις το SEO σου, όπως συμβαίνει και με όλα τα υπόλοιπα SSL certificates, αφού πλέον η Google δίνει προβάδισμα σε sites που αξιοποιούν το https πρωτόκολλο.
  3. Ένα SSL αυξάνει την εμπιστοσύνη των επισκεπτών του site σου, άρα και τις πωλήσεις που κάνεις μέσα από αυτό.